dissabte, 14 de setembre del 2013

QUÈ ÉS UN/A HISTORIADOR/A? PER QUÈ SERVEIX LA HISTÒRIA?







Aquestes preguntes trobaran una resposta al llarg del curs. Però podem començar dient que un/a historiador/a és un investigador del passat. Un grup de persones que deixen de mirar-se el melic i intentant veure més enllà. Què intenten comprendre el passat per tal de trobar solucions als principals problemes del present. I això és una de les feines més importants i apassionats del món!!

Aquesta és la nostra tasca principal: Durant aquest curs i els propers desenvoluparem les tècniques per tal de convertir-nos en investigadors socials. Acabarem sent membres del ICS (Investigadors de les Ciències Socials). Haurem d'estar molt atents a totes les pistes que trobarem i que ens serviran, conjuntament amb la seva anàlisi per resoldre els casos plantejats.

Igual que tots esperem que el nostres metges hagin estudiat molt per tal de solucionar els nostres problemes de salut, la societat, els ciutadans esperen de nosaltres que estem suficientment preparats per resoldre les malalties socials (racisme, intolerància, violència, etc..).La nostra, ja veus, és una tasca essencial a la nostra societat: si no ens preocupem del passat ,es impossible comprendre el present i, per tant, no hi haurà cap possibilitat de millorar el nostre futur.

I de què serveix resoldre un cas del passat? Gran pregunta!! Ni més ni menys que per resoldre els grans problemes del present i, d'aquesta manera, tractar de no cometre els mateixos erros que els nostres avantpassats.

Aquest bloc servirà per comunicar-nos entre tots els investigadors com evoluciona el cas, compartir pistes, comentar errors i resoldre entre tots el major nombre de casos possibles.

Com a bons investigadors, ens prepararem el millor possible i aprendrem a utilitzar totes les fonts (els nostres testimonis i les nostres pistes), ens aproparem a la història com a professionals, de la manera més objectiva possible (és a dir, sense que els nostres interessos personals ens apartin de la recerca de la veritat, del que realment va passar, sense fer judicis "a priori": recordeu que la nostra missió d'investigadors és descobrir la veritat dels fets sense jutjar-los abans de tenir totes les probes analitzades).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada